Jeśli burgery wołowe nie należą do twoich ulubionych, to ta wersja z łososiem z pewnością przypadnie Ci do gustu. Ten przepyszny burger rybny z cebulą jest bardzo prosty do przygotowania. Musisz tylko zdecydować, jak chcesz go podać. Możesz włożyć go do klasycznej bułki lub dodać na wierzch tylko sałatkę i stworzyć doskonały niskowęglowodanowy posiłek.
Składniki:
- 360 g (3 puszki) łososia
- 50 g bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 garść świeżego koperku
- 1 cebula dymka
- zmielony czarny pieprz do smaku
- sól do smaku
- sok z cytryny do smaku
Składniki do podania:
- 4 bułki do burgerów
- ZERO sos barbecue do smaku
- sałata
- piklowana cebula lub czerwona cebula do smaku
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Odsącz zalewę z łososia w puszce i użyj widelca, żeby rozdrobnić go na mniejsze kawałki. Dodaj musztardę, jajko, czarny pieprz, sól, drobno posiekany koperek, cebulę dymkę i sok z cytryny do smaku. Wymieszaj wszystko dokładnie i na koniec dodaj i wymieszaj bułkę tartą.
Zwilżonymi dłońmi uformuj z mieszanki kotlety i usmaż je na patelni z olejem lub na grillu. Po usmażeniu możesz zacząć podawać.
Przekrój bułki, posmaruj obie połówki sosem ZERO barbecue, połóż na górze liść sałaty, przygotowane mięso z łososia, ułóż świeżą lub piklowaną cebulę na wierzchu i przykryj górną połową bułki. Gotowe.
Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 325 kcal |
Białko | 24 g |
Węglowodany | 14 g |
Tłuszcze | 19 g |
Błonnik | 1 g |
Znudził Ci się burger wołowy? Wypróbuj ten burger z łososiem, a gwarantujemy, iż go pokochasz!
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.