Mocktajl z arbuzem i miętą

biobazar.org.pl 1 miesiąc temu

Gdy skwar leje się z nieba, szukamy letniego orzeźwienia. Polecamy je w wersji no alko – połączenie bezalkoholowego wermutu z arbuzem, ogórkiem i woda gazowaną smakuje nieziemsko i potrafi w okamgnieniu wyczarować klimat wakacji – choćby na balkonie. Polly to bezalkoholowa wersja wermutu o naturalnym składzie. Jest w nim ta charakterystyczna obłędna goryczka, dlatego moktajle przygotowane z jego udziałem są wyraziste w smaku. Koktajl bezalkoholowy wzbogacony o sezonowe składniki to idealny towarzysz letnich imprez na świeżym powietrzu. W pełni lata możesz dodać do niego także jagody i jeżyny.

Składniki:

  • 50 ml Polly French Aperitif Vermouth & Orange Fabryka Deli
  • 50 g arbuza EKO Ekologiczne Gospodarstwo Mrzygłód
  • 50 g ogórka gruntowego EKO Ekologiczne Gospodarstwo Zając
  • listki mięty EKO Bukiet Smaków
  • 50 ml wody gazowanej Fabryka Deli
  • kilka kostek lodu

Wykonanie:

  1. Arbuza pokrój w kształtną kostkę, wyjmij z niego pestki.
  2. Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
  3. Na dno szklanki włóż kostki lodu, arbuza i ogórka.
  4. Wlej Polly i uzupełnij porcją wody gazowanej.
  5. Udekoruj listkami świeżej mięty.

Tekst: Agata Koton

Foto: Aga Sochal

Idź do oryginalnego materiału