Cytrusowo-imbirowa mikstura

biobazar.org.pl 1 tydzień temu

Ciągnie nas o tej porze do rozgrzewających smaków – zakwas z buraków pijemy więc hektolitrami, do herbaty dolewamy sok malinowy, a dzień lubimy zaczynać od rosołu. Gdy czujemy, iż czai się na nas jakieś choróbsko, kupujemy shoty imbirowo-kurkumowe u naszych Wystawców albo sami przygotowujemy miksturę na odporność.

Jest świetna z ciepłą wodą, albo z czarną herbatą.

Składniki:

  • 2 cytryny EKO Nova Bio
  • 2 pomarańcze EKO Nova Bio
  • imbir EKO kawałek 3 cm Zielony Stragan
  • 3 łyżki miodu malinowego lub jabłoniowego z Pasieki Szczęśliwej Fabryka Deli

Krok po kroku:

  1. Obierz, wyfiletuj i pokrój drobno cytrusy.
  2. Imbir obierz ze skórki i pokrój w cienkie plasterki.
  3. Przygotuj słoik 400 ml, wkładaj do niego naprzemiennie cytrusy, imbir i miód.
  4. Tak przygotowaną miksturę przechowuj w lodówce.
Idź do oryginalnego materiału