GIS: Obecność bakterii Salmonella spp. w herbatce ziołowej

zambrow.org 4 godzin temu

Produkt o podanym numerze partii może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku kontroli urzędowej, wykryła bakterie Salmonella spp. w 1 z 5 próbek herbaty ziołowej. Zgodnie z oceną ryzyka ekspertów Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego, produkt o podanym numerze partii może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. Szczegóły dotyczące produktu: Produkt: Morwa biała. Suplement diety. Herbata ziołowa, Zielnik Polski, 40g (20 torebek) Producent: Herbapol - Lublin S.A., ul. Diamentowa 25, 20-471 Lublin Numer partii: L 0185 Data minimalnej trwałości: 05.2027 Organy urzędowej kontroli żywności we współpracy z producentem prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie. UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z le

Idź do oryginalnego materiału