Bezjajeczna bagieta

biobazar.org.pl 1 miesiąc temu

Wegańskie jedzenie, które tak jest smaczne, iż przekonuje choćby zdeklarowanych mięsożerców? Jak najbardziej! Vege Kiosk dosłownie czaruje kuchnią roślinną. Pasta bezjajeczna powstaje na bazie tofu i kaszy jaglanej i do złudzenia przypomina jajeczny prototyp. To jedna z naszych ulubionych wegańskich opcji kanapkowych, serwujemy ją na bagietce z Vege Kiosku, z ekologicznym awokado i sezonową zieleniną.

Z podanej ilości składników zrobisz sycące kanapki dla dwóch osób.

Składniki:

  • 1 opakowanie pasty bezjajecznej Vege Kiosk
  • ⅓ bagietki Vege Kiosk
  • eko awokado NovaBio
  • eko rukola Bukiet Smaków

Krok po kroku:

  1. Tu nie ma filozofii, wszak pasta to dzieło skończone.
  2. Użyj ulubionego pieczywa, wysmaruj je bezjajeczną i posyp ulubionymi dodatkami.
Idź do oryginalnego materiału