Zdrowe bułeczki w 30 minut

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 250 g twarogu półtłustego
  • jajko
  • 40 g mąki pszennej
  • budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
  • 2 łyżki cukru (możesz użyć erytrolu)
  • pół szklanki owoców mrożonych
  1. Twaróg, jajko, mąkę, proszek budyniowy i cukier zagnieść ręką.
  2. Uformować 4 bułeczki i zrobić w nich zagłębienie szklanką.
  3. Mrożone owoce wymieszać z odrobiną mąki i wyłożyć w zagłębienia bułeczek.
  4. Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Bułeczki mają delikatny budyniowy smak. Spakuj do pojemnika i zabierz ze sobą do pracy. Serowe bułeczki to też idealne 2 śniadanie dla dzieci do szkoły! Do tego porcja orzechów i brak pokus na słodkie, sklepowe słodycze Moje dzieci (4 i 7-latka) zawsze proszą żeby robić z podwójnej porcji! Czy może być lepsza rekomendacja?

Idź do oryginalnego materiału