Zdrowe batoniki dla dzieci

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • szklanka napoju roślinnego, np migdałowy (bez cukru)
  • 10 łyżek jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • łyżka nasion chia
  • łyżka miodu
  • garść suszonej żurawiny
  • garść mrożonych malin
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Do miski wsypać płatki owsiane. Wlać napój, dodać jogurt naturalny, miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie łyżką. Wsypać płatki migdałów, nasiona chia i posiekaną na mniejsze kawałki żurawinę. Ponownie wymieszać. Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do naczyń. Na wierzch wyłożyć mrożone maliny i posypać rozdrobnioną nożem czekoladą. Piec 30 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu pokroić na kawałki.

Idź do oryginalnego materiału