- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- szklanka napoju roślinnego, np migdałowy (bez cukru)
- 10 łyżek jogurtu naturalnego
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki masła orzechowego
- łyżka nasion chia
- łyżka miodu
- garść suszonej żurawiny
- garść mrożonych malin
- 2 kostki gorzkiej czekolady
Do miski wsypać płatki owsiane. Wlać napój, dodać jogurt naturalny, miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie łyżką. Wsypać płatki migdałów, nasiona chia i posiekaną na mniejsze kawałki żurawinę. Ponownie wymieszać. Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do naczyń. Na wierzch wyłożyć mrożone maliny i posypać rozdrobnioną nożem czekoladą. Piec 30 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu pokroić na kawałki.