Insulinoopornośc to zaburzenie metaboliczne, u podstawy którego leży oporność tkanek na hormon wydzielany przez komórki beta trzustki – insulinę. By doprowadzić insulinooporność w stan remisji niezbędne jest wsparcie dietetyka i zmiana nawyków żywieniowych. Co możemy uzyskać dzięki zmianie nawyków żywieniowych? Normalizacja masy ciała (w przypadku nadwagi lub otyłości) Poprawa składu ciała (masy mięśniowej, tkanki tłuszczowej) […]
Z insulinoopornością u dietetyka – część 1
insulinoopornosc.com 3 lat temu
- Strona główna
- Cukrzyca
- Z insulinoopornością u dietetyka – część 1
Powiązane
Łódzcy naukowcy wspierają pacjentów z cukrzycą
18 godzin temu
Popularne leki na mają „cichy” skutek uboczny?
1 dzień temu
Fundusz zaprasza na ul. Zamkową 8
2 dni temu
Polecane
Olga Frycz zdradziła, sądzi o żłobkach. "Kocham"
6 godzin temu
Kuchnia: zakwas wg. państwa G.
7 godzin temu












