Insulinoopornośc to zaburzenie metaboliczne, u podstawy którego leży oporność tkanek na hormon wydzielany przez komórki beta trzustki – insulinę. By doprowadzić insulinooporność w stan remisji niezbędne jest wsparcie dietetyka i zmiana nawyków żywieniowych. Co możemy uzyskać dzięki zmianie nawyków żywieniowych? Normalizacja masy ciała (w przypadku nadwagi lub otyłości) Poprawa składu ciała (masy mięśniowej, tkanki tłuszczowej) […]
Z insulinoopornością u dietetyka – część 1
insulinoopornosc.com 2 lat temu
- Strona główna
- Cukrzyca
- Z insulinoopornością u dietetyka – część 1
Powiązane
Pompa Kaput
8 godzin temu
Stop amputacjom
15 godzin temu
Wykrywa cukrzycę lepiej niż badanie krwi. Bez bólu i igieł!
16 godzin temu
Polecane
Ile kosztuje położenie instalacji wodnej?
4 godzin temu