Ten grzyb obniża cholesterol i poprawia pamięć. niedługo sezon
Zdjęcie: kania
Lubimy pieczarki, podgrzybki, czy boczniaki. Korzystamy z nich w kuchni, bo są pyszne i wdzięczne w obróbce, ponadto wiemy, iż są bardzo zdrowe. Rzadko jednak korzystamy z o wiele mniej popularnych grzybów. Stoi za tym nie tylko mniejsza dostępność, ale i ostrożność, bo z grzybami nie ma żartów. A już za chwile rozpocznie się sezon na kanie. jeżeli masz sprawdzone źródło tych grzybów, koniecznie ich spróbuj. Cechuje je nie tylko wyjątkowy smak, ale i cenne wartości odżywcze.









![Miasteczko Świętego Mikołaja ulokowało się w Żarowie [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/12/Miasteczko-Swietego-Mikolaja-Zarow-7-12-2025-3.jpg)






