Ta ryba z Lidla to złoto. Ma mało ości i mnóstwo białka, smakuje wybornie

pacjenci.pl 1 miesiąc temu
Zdjęcie: pieczona dorada z lidla


Ta ryba z Lidla to prawdziwe kulinarne odkrycie – delikatna, pełna białka i niemal bez ości. Mowa o doradzie – królewskiej rybie pochodzącej z rejonu Morza Śródziemnego, po którą sięga coraz więcej Polaków – i to nie tylko na urlopie w "ciepłych krajach". Zobacz, dlaczego warto mieć ją na talerzu i jak ją najlepiej przyrządzić oraz ile zapłacisz za nią w Lidlu.Dorada z Lidla to zdrowa i smaczna ryba o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka – idealna dla osób na diecieRyba pochodzi z certyfikowanych, zrównoważonych hodowli (MSC) i zawiera cenne witaminy oraz kwasy omega-3Dorada jest łatwa w przygotowaniu – doskonała do pieczenia, grillowania i smażenia – a jej delikatne mięso zachwyca choćby wymagających smakoszy
Idź do oryginalnego materiału