Szybki sos z makrelą do ryżu lub makaronu

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • makrela wędzona
  • pół cebuli
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki zielonej
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • łyżka oleju rzepakowego
  • do smaku pieprz
  1. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę czerwoną i zieloną pokroić w paseczki. Podsmażyć razem na oleju rzepakowym przez około 5 minut.
  2. Makrelę obrać i rozdzielić na kawałki. Przełożyć na patelnię razem z odsączoną kukurydzą oraz przecierem pomidorowym. Doprawić do smaku pieprzem. Podsmażać jeszcze z 5 minut.

Szybki, gotowy w 15 minut obiad! Sos podawaj z ryżem lub makaronem. Pamiętaj żeby nie solić już wody do gotowania makaronu czy ryżu. Danie doprawiaj tylko pieprzem

Idź do oryginalnego materiału