Szybka sałatka w 5 minut

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 50 g rukoli (pół opakowania rukoli z Biedronki)
  • burak gotowany
  • pomarańcza
  • małe jabłko
  • 2 garście orzechów
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  1. Rukolę wyłożyć na talerzyki.
  2. Buraka i jabłko pokroić na mniejsze kawałki. Wyłożyć na rukolę.
  3. Pomarańczę pokroić na cząstki. Większość cząstek wyłożyć na talerze, a część odłożyć i wycisnąć z nich sok.
  4. Całość polać sokiem, skropić odrobiną oliwy z oliwek i posypać orzechami (np. orzechami włoskimi, orzechami pekan).

Pysznie, zdrowo i kolorowo. Ta ultraprosta i szybka sałatka to idealny dodatek do kolacji, obiadu lub śniadania. Możesz również zapakować ją do pojemnika i zabrać ze sobą do pracy.

Idź do oryginalnego materiału