Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • ok 400 g śliwek
  • 5 łyżek orzechów włoskich
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki masła + odrobina do posmarowania formy
  • łyżka cukru (możesz użyć erytrolu)
  1. Śliwki pokroić i umieścić w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
  2. Wymieszać płatki owsiane górskie z rozdrobnionymi orzechami włoskimi, masłem i cukrem.
  3. Powstałą kruszonkę wyłożyć na śliwki.
  4. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Śliwki pod taką kruszonką są przepyszne! U nas systematycznie realizowane są walki o dokładkę. Ile bym nie zrobiła, zawsze jest za mało Nie pozostaje Ci nic innego, tylko przygotować ten zdrowy i pyszny deser. Smacznego!

Idź do oryginalnego materiału