Salmonella w serze żółtym. Nie spożywajcie produktu!

tvs.pl 2 godzin temu

Ostrzeżenie Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Te dotyczy wykrycia bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach producenta Spółdzielni Mleczarskiej „Mlekpol”. Szczegóły.

Państwowa Inspekcja Sanitarna przebadała próbki sera Złoty Mazur, którego producentem jest Spółdzielnia Mleczarska „Mlekpol”. W jednej na pięć próbek wykryto bakterie Salmonella Newport.

„Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego” – informuje GIS.

Szczegóły dotyczące skażonego produktu

Nazwa produktu: Ser Złoty Mazur 150 g

Numer partii: 30.08/P6 16:59

Najlepiej spożyć przed: 28.11.2024

Kod kreskowy: 5900820008406

Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL” w Grajewie, ul. Elewatorska 13, Grajewo, 19-203, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 20041601 WE

Salmonella w serze żółtym. Nie spożywajcie produktu!/fot.pixabay.com/fot.GIS

Główny Inspektor Sanitarny informuje, iż nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Produkt jest w tej chwili wycofywany ze sprzedaży.

Idź do oryginalnego materiału