Proteinowe batoniki twarogowe można kupić prawie w każdym sklepie. Ale co powiesz na zrobienie ich w domu z wysokiej jakości składników, o smaku, który zachwyci wszystkich już po pierwszym kęsie? Połączenie twarogu, czekolady i posypki z liofilizowanych owoców tworzy idealną harmonię smaków. jeżeli przygotujesz je latem, będą doskonałym orzeźwieniem w upalne dni.
Potrzebujemy:
- 250 g gładkiego twarogu beztłuszczowego
- 200 g chudego twarogu ziarnistego
- 30 g białka waniliowego
- 20 g miodu
- kilka kropli aromatu waniliowego
Do wykończenia potrzebujemy:
- 140 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- garść liofilizowanych owoców

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Połącz twaróg z miodem, białkiem i dosłódź aromatem. Zblenduj wszystko blenderem ręcznym, aż masa będzie gładka i kremowa. Przygotuj prostokątną formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej przygotowaną masę twarogową i włóż do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Po wyjęciu pokrój zamrożony twaróg na batoniki (wyszło nam 10 sztuk) i zanurz każdy w roztopionej czekoladzie z olejem kokosowym. Ułóż je na papierze do pieczenia i posyp pokruszonymi liofilizowanymi owocami (użyliśmy truskawek). Niezjedzone batoniki przechowuj w zamrażarce i przed podaniem odstaw do temperatury pokojowej.

Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 144 kcal |
Białko | 10 g |
Węglowodany | 8 g |
Tłuszcze | 8 g |
Jeśli lubisz słodkie przekąski, które są jednocześnie bogate w białko, te batoniki na pewno Ci się przydadzą.
Nie wahaj się podzielić swoimi kreacjami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.