Przepis fitness: twarogowe batoniki w czekoladzie

gymbeam.pl 2 tygodni temu

Proteinowe batoniki twarogowe można kupić prawie w każdym sklepie. Ale co powiesz na zrobienie ich w domu z wysokiej jakości składników, o smaku, który zachwyci wszystkich już po pierwszym kęsie? Połączenie twarogu, czekolady i posypki z liofilizowanych owoców tworzy idealną harmonię smaków. jeżeli przygotujesz je latem, będą doskonałym orzeźwieniem w upalne dni.

Potrzebujemy:

  • 250 g gładkiego twarogu beztłuszczowego
  • 200 g chudego twarogu ziarnistego
  • 30 g białka waniliowego
  • 20 g miodu
  • kilka kropli aromatu waniliowego

Do wykończenia potrzebujemy:

  • 140 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • garść liofilizowanych owoców

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Połącz twaróg z miodem, białkiem i dosłódź aromatem. Zblenduj wszystko blenderem ręcznym, aż masa będzie gładka i kremowa. Przygotuj prostokątną formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej przygotowaną masę twarogową i włóż do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Po wyjęciu pokrój zamrożony twaróg na batoniki (wyszło nam 10 sztuk) i zanurz każdy w roztopionej czekoladzie z olejem kokosowym. Ułóż je na papierze do pieczenia i posyp pokruszonymi liofilizowanymi owocami (użyliśmy truskawek). Niezjedzone batoniki przechowuj w zamrażarce i przed podaniem odstaw do temperatury pokojowej.

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze1 batonik (z 10 sztuk)
Wartość energetyczna144 kcal
Białko10 g
Węglowodany8 g
Tłuszcze8 g

Jeśli lubisz słodkie przekąski, które są jednocześnie bogate w białko, te batoniki na pewno Ci się przydadzą.

Nie wahaj się podzielić swoimi kreacjami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

Czekolady
Białko
Idź do oryginalnego materiału