Lubisz pieczoną paprykę i szukasz przepisów na zbilansowany i aromatyczny posiłek? W takim razie dzisiejszy przysmak z pewnością przypadnie Ci do gustu. Punktem kulminacyjnym całego dania jest starty ser, który pięknie rozciąga się po upieczeniu. Po prostu musisz spróbować tego przepisu.
Będziesz potrzebować:
- 150 g pokrojonych pomidorów
- 70 g komosy ryżowej
- 60 g startego twardego sera
- 2 większe papryki
- 1 puszka piersi z kurczaka w zalewie
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- mielony pieprz do smaku
- sól do smaku
- posiekana cebula dymka do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Instrukcje:
Zacznij od przygotowania komosy ryżowej i ugotuj ją w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Następnie odstaw ją na bok. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę na oleju, dodaj mieloną paprykę, posiekane pomidory, odsączone piersi z kurczaka i krótko wszystko podsmaż. W dalszej kolejności dodaj ugotowaną komosę ryżową i dopraw mielonym pieprzem i solą. Wszystko razem wymieszaj i zdejmij z ognia. Przekrój papryki na pół, usuń nasiona i wypełnij je przygotowanym farszem. Następnie posyp je grubo startym serem i piecz w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut.

Po wyjęciu posyp posiekaną dymką i podaj.

Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 362 kcal |
Białko | 26 g |
Węglowodany | 35 g |
Tłuszcze | 12 g |
Błonnik | 5 g |
Jeśli szukasz szybkiego lunchu, który Cię nasyci i zaspokoi apetyt, to ten przysmak będzie idealnym rozwiązaniem. Faszerowane papryki możesz z łatwością włączyć do diety niskowęglowodanowej.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.