Przepis fitness: Papryki faszerowane kurczakiem i komosą ryżową

gymbeam.pl 3 dni temu

Lubisz pieczoną paprykę i szukasz przepisów na zbilansowany i aromatyczny posiłek? W takim razie dzisiejszy przysmak z pewnością przypadnie Ci do gustu. Punktem kulminacyjnym całego dania jest starty ser, który pięknie rozciąga się po upieczeniu. Po prostu musisz spróbować tego przepisu.

Będziesz potrzebować:

  • 150 g pokrojonych pomidorów
  • 70 g komosy ryżowej
  • 60 g startego twardego sera
  • 2 większe papryki
  • 1 puszka piersi z kurczaka w zalewie
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • mielony pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • posiekana cebula dymka do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Instrukcje:

Zacznij od przygotowania komosy ryżowej i ugotuj ją w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Następnie odstaw ją na bok. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę na oleju, dodaj mieloną paprykę, posiekane pomidory, odsączone piersi z kurczaka i krótko wszystko podsmaż. W dalszej kolejności dodaj ugotowaną komosę ryżową i dopraw mielonym pieprzem i solą. Wszystko razem wymieszaj i zdejmij z ognia. Przekrój papryki na pół, usuń nasiona i wypełnij je przygotowanym farszem. Następnie posyp je grubo startym serem i piecz w temperaturze 180°C przez około 25-30 minut.

Po wyjęciu posyp posiekaną dymką i podaj.

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze1 porcja (łącznie 2 porcje)
Wartość energetyczna362 kcal
Białko26 g
Węglowodany35 g
Tłuszcze12 g
Błonnik5 g

Jeśli szukasz szybkiego lunchu, który Cię nasyci i zaspokoi apetyt, to ten przysmak będzie idealnym rozwiązaniem. Faszerowane papryki możesz z łatwością włączyć do diety niskowęglowodanowej.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

Quinoa
Ready to Eat Food
Idź do oryginalnego materiału