Łącząc orzechy laskowe z czekoladą, nie można popełnić błędu. Choć podobne kulki można znaleźć w sklepach, gwarantujemy, iż po spróbowaniu tych nie będziesz chciał kupić tych ze sklepu. Przygotowanie jest proste i szybkie oraz nie wymaga pieczenia.
Składniki:
- 200 g orzechów laskowych
- 70 ml syropu klonowego
- 50 ml mleka
- 40 g czekoladowego białka
- 30 g oleju kokosowego
- 30 g kakao
Składniki do podania:
- 80 g posiekanych orzechów laskowych
- 60 g gorzkiej czekolady
- 20 orzechów laskowych (całych)
- 10 g oleju kokosowego
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania bazy lub ciasta. Wymieszaj orzechy laskowe, następnie dodaj kakao, białko i wymieszaj z syropem klonowym, mlekiem i olejem kokosowym, aby powstała klejąca mieszanka. Schłodź ją w lodówce przez godzinę.
Po godzinie możesz zacząć kształtowanie 20 kulek ze schłodzonej mieszanki. Włóż jeden orzech laskowy do środka każde kulki. Obtocz kulki w 80 g posiekanych orzechów laskowych i następnie zamocz je w czekoladzie rozpuszczonej z olejem kokosowym. Po skończeniu włóż je do lodówki, aby zastygły i podawaj.
Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 165 kcal |
Białko | 5 g |
Węglowodany | 6 g |
Tłuszcze | 13 g |
Błonnik | 2 g |
Jeśli szukasz przepisu na słodki przysmak bez pieczenia, którym możesz się delektować, te kulki będą idealnym wyborem.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.