Szukasz inspiracji na sycący obiad, który przyjemnie Cię rozgrzeje, a jednocześnie idealnie wpasuje się w Twój plan posiłków fitness? Ta kremowa zupa grzybowa z ziemniakami i świeżym koperkiem to dokładnie to, czego potrzebujesz. Smakuje fantastycznie i zaskoczy Cię swoją zawartością białka. Ten pełnowartościowy posiłek niezawodnie zaspokoi Twój głód.
Potrzebujemy:
- 350 g ziemniaków
- 300 g świeżych grzybów (borowiki, pieczarki, kurki itp.)
- 200 ml śmietany 12% do gotowania (można też użyć śmietany roślinnej)
- 4 ząbki czosnku
- 4 liście laurowe
- 1,2 l bulionu warzywnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kminku
- kilka ziaren ziela angielskiego
- duża garść świeżego koperku
- cukier brązowy do smaku
- ocet jabłkowy do smaku
Do wykończenia potrzebujemy:
- 4 jajka w koszulce
- świeży koperek

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Weź duży garnek i podsmaż posiekane grzyby na oleju. Gdy puszczą wodę, dodaj drobno posiekany czosnek, łodygi koperku, kminek, ziele angielskie, liście laurowe i krótko podsmaż. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę podsmaż.

Następnie wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wlej śmietanę do kulajdy, dopraw cukrem, solą i dodaj posiekany świeży koperek. Następnie zdejmij zupę z ognia. Na koniec dopraw ją octem jabłkowym i podawaj z jajkiem w koszulce i świeżym koperkiem. jeżeli chcesz, możesz dodać chleb.

Odkryj nasze bestsellery:
| Wartość energetyczna | 305 kcal |
| Białko | 12 g |
| Węglowodany | 29 g |
| Tłuszcze | 15 g |
| Błonnik | 3 g |
Wierzymy, iż ta pożywna i lżejsza wersja klasycznej kulajdy przyjemnie Cię nasyci i rozgrzeje.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.









