Delektuj się domowymi gnocchi szpinakowymi, które oferują nie tylko świetny smak, ale także doskonały profil odżywczy. Ten lunch z wysoką zawartością białka (32 g na porcję) to idealny wybór po wymagającym treningu.
Do przygotowania gnocchi potrzebujemy:
- 600 g ziemniaków
- 250 g mąki pszennej (plus 40 g do posypania)
- 80 g młodego szpinaku
- ½ łyżeczki soli
Będziemy również potrzebować:
- 60 g parmezanu
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 puszki kurczaka
- garść świeżej bazylii
- pieprz do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Ugotuj całe ziemniaki w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie, odcedź i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie obierz i zetrzyj. Zblenduj szpinak z mąką i dodaj do ziemniaków.

Ręcznie wyrób na zwartą masę (jeśli jest lepka, dodaj więcej mąki) i podziel na 4 części. Każdą część rozwałkuj na posypanej mąką powierzchni w wałek i pokrój na pojedyncze gnocchi. Możesz delikatnie odcisnąć widelcem dla ładniejszej tekstury. Następnie gotuj je we wrzącej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Potem je wyjmij.
Na większej patelni rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekany czosnek, dodaj gnocchi, odsączony kurczak, pieprz i grubo posiekane zioła. Krótko podsmaż i podawaj posypane startym parmezanem.

Odkryj nasze bestsellery:
| Wartość energetyczna | 565 kcal |
| Białko | 32 g |
| Węglowodany | 82 g |
| Tłuszcze | 11 g |
| Błonnik | 5 g |
Wierzymy, iż to kolorowe i pożywne danie urozmaici każde menu i stanie się Twoim nowym ulubionym fit jedzeniem. Przygotowanie jest naprawdę łatwe, a wypróbowanie tych domowych gnocchi z 32 g białka zdecydowanie warto.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.








