Ten przepis na kaszy mannej bez pieczenia to spełnienie marzeń dla wszystkich, kto kocha smak kakaowej kaszy, ale chce cieszyć się zbilansowaną pod względem odżywczym przekąską. Połączenie waniliowej kaszy, chrupiących herbatników i kakao tworzy niesamowicie wilgotny deser, który można przygotować dosłownie w kilka minut bez włączania piekarnika.
Potrzebujemy:
- 600 ml mleka półtłustego
- 70 g kaszy manny
- 60 g pełnoziarnistych herbatników kwadratowych
- 30 g białka waniliowego
- 10 g kakao
- 3 łyżki erytrytolu

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Wyłóż formę do pieczenia 20×20 cm papierem do pieczenia i ułóż herbatniki jeden obok drugiego, pokrywając całą podstawę. Wymieszaj kaszę mannę z erytrytolem w mleku i gotuj do zgęstnienia. Zdejmij z ognia, dodaj białko i wylej na spód z herbatników. Posyp kakao na wierzchu i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.

Odkryj nasze bestsellery:
| Wartość energetyczna | 100 kcal |
| Białko | 6 g |
| Węglowodany | 14 g |
| Tłuszcz | 2 g |
| Błonnik | 1 g |
Mamy nadzieję, iż ta fit wersja deseru przypadnie Ci do gustu i stanie się Twoim nowym ulubionym na chwile, gdy masz ochotę na coś słodkiego. Dzięki łatwemu przygotowaniu i świetnym wartościom odżywczym, z pewnością gwałtownie zniknie z Twojej lodówki.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.







