Miłośnicy kuchni azjatyckiej, uwaga! Mamy przepis, w którym się zakochacie. Ta bagietka bánh mì z kurczakiem jest pełna świeżych smaków, białka i chrupiących warzyw. Dzięki kurczakowi z puszki, jej przygotowanie jest szybkie, więc możecie cieszyć się wspaniałym obiadem lub kolacją w mgnieniu oka. To idealne połączenie niezawodnie Was nasyci.
Potrzebujemy:
- 200 g bagietki (1 większa sztuka)
- 50 g lekkiego majonezu
- 95 g piersi z kurczaka RTE (stała porcja z 1 puszki)
- 1 mała marchewka
- ½ ogórka
- 1 łyżeczka słodkiego sosu chili
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 2 łyżki sosu kokosowego amino
- 3 łyżki octu ryżowego
- ¼ łyżeczki soli
- duża garść kolendry, koperku lub innych ulubionych ziół

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Pokrójcie marchewkę i ogórek w cienkie paski i doprawcie warzywa octem, solą i cukrem trzcinowym. Pozostawcie na około godzinę.

Odcedźcie puszkowaną pierś z kurczaka, rozdróbcie ją widelcem i doprawcie sosem kokosowym amino oraz słodkim sosem chili. Przekrójcie bagietkę wzdłuż (ale nie przecinajcie jej całkowicie), posmarujcie obie wewnętrzne strony majonezem, napełnijcie marynowanymi warzywami, kurczakiem i ziołami. Pokrójcie napełnioną bagietkę w poprzek na 2 równe połówki dla łatwiejszego jedzenia i podajcie.

Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 435 kcal |
Białko | 23 g |
Węglowodany | 59 g |
Tłuszcze | 11 g |
Błonnik | 4 g |
Cieszcie się tą świeżą i sycącą bagietką bánh mì. Niezależnie od tego, czy zjecie ją po treningu, czy po prostu na obiad, wierzymy, iż się w niej zakochacie.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.