Proste, zdrowe, orzechowe ciasteczka żytnie

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 100 g orzechów pekan
  • 50 g masła
  • 50 g erytrolu
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  1. Orzechy rozdrobnić dzięki tłuczka.
  2. Wszystkie składniki przełożyć do miski i ręką wyrobić ciasto.
  3. Z otrzymanego ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
  4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  5. Ciasto podzielić na 12 części. Foremkę na ciastka wypełniać ciastem , po czym delikatnie ją ściągać.
  6. Piec do zarumienienia, około 17-20 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Idź do oryginalnego materiału