Potrawka z soczewicy czerwonej i papryki

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 100 g ryżu brązowego
  • 300 g fasoli szparagowej żółtej
    Potrawka:
  • pół szklanki soczewicy czerwonej
  • papryka czerwona
  • cebula
  • 3 suszone morele
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 1 goździk
  • do smaku sól i pieprz

Ryż brązowy ugotować na półtwardo. Fasolkę również. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju w garnku podsmażyć przez około 5 minut cebulę i paprykę. Dodać soczewicę i chwilę podsmażyć. Następnie wlać szklankę wody oraz pokrojone w paseczki suszone morele. Doprawić goździkiem, papryką mieloną oraz solą i pieprzem. Przykryć garnek i dusić do wchłonięcia wody – około 15 minut.

Idź do oryginalnego materiału