Omlet cesarski z malinami

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • odrobina soli
  • łyżka masła
    Dodatkowo:

  • szklanka malin mrożonych
  • łyżka cukru
  • cukier puder do posypania

    *Zamiast cukru możesz użyć np erytrol. Uwzględnij to podczas liczenia WW, ponieważ ja w przepisie użyłam zwykłego cukru.

Białka oddzielić od żółtek i ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Mąkę, cukier waniliowy, mleko i żółtka wymieszać ze sobą. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość. Na patelni rozpuścić masło i wylać całą masę. Smażyć na małym ogniu. Kiedy spód się zarumieni przewrócić omlet dzięki łopatki na drugą stronę. Porozrywać omlet na mniejsze kawałki. Obsmażać jeszcze chwilę, tak aby surowe ciasto ścięło się. Wyłożyć na talerze.
Maliny przełożyć do garnka. Dodać cukier i chwilę podgotować. Maliny wyłożyć na omlet i posypać cukrem pudrem.

Idź do oryginalnego materiału