NATURALNA to roślinna obfitość smaków w wydaniu EKO!
Narodziła się w 2017 r. w Bydgoszczy, gdzie od tego czasu prowadzi swoją restaurację. Na naszym targu kupicie tworzone tam pasty, zupy, potrawki, warzywne, zakwasy, obłędne falafele, a także bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej. Siłą napędową NATURALNEJ jest pasja do zdrowego trybu życia i do ekologii, tworząc receptury hołdują tam idei less waste. Ekologiczne surowce pozyskują w większości od lokalnych dostawców z Kujaw.
Oferta jest bogata i kolorowa. Znajdziecie tu smaki rodzime, zakorzenione w naszej tradycji kulinarnej jak zakwasy, kiszone kapusty, grochówka, bigos, ale także fantazyjne wariacje inspirowane kuchniami dalekich regionów. Wszystko jest certyfikowane ekologicznie.
Są m.in. curry, marokańskie zupy, curry i caldo verde – wszystko w wersji wegańskiej.
Cieszy ogromnie duży wybór smarowideł do chleba zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Wszystkie dania są nisko przetworzone i wytwarzane manualnie. Zakwasy i kimchi są niepasteryzowane, by zachować całą żywą moc fermentacji, pozostałe dania w słoikach pasteryzowane są w stosunkowo niskiej temperaturze nie wyższej niż 60 stopni.
NATURALNA jest tak pyszna i tak tu miło, iż przekonuje do siebie choćby zdeklarowanych mięsożerców. Bardzo nas to cieszy, ponieważ kuchnia roślinna nie musi być zamiast – to pełnoprawne samostanowiące jedzenie, które, gdy jest przygotowane ze znakomitych składników i z zaangażowaniem, smakuje każdemu!
Michał – współzałożyciel NATURALNEJ podkreśla, iż to miejsce powstało by uczynić świat lepszym – po prostu. Między słowami zachwala w szczególności swoje ulubione: kanapki na gryczanym chlebie i roślinną słoikową, kurkumixa i mango curry, od których z miejsca robi się przyjemniej… coż, pozostaje spróbować!