Makaron z tuńczykiem, fasolą czerwoną i brokułem

dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
  • 200 g makaronu
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • papryka
  • brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki startego sera np grana padano albo parmezanu
  • łyżka oleju rzepakowego
  • do smaku sól i pieprz
  1. Makaron i brokuł ugotować al dente.
  2. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć razem na oleju rzepakowym.
  3. Dodać odsączonego tuńczyka i odsączoną z zalewy fasolę. Wymieszać i chwilę razem podsmażać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Wyłożyć na talerz makaron i warzywa z tuńczykiem.
  5. Całość posypać startym serem.
Idź do oryginalnego materiału