Makaron z ciecierzycy z zielonym groszkiem i pomidorkami
dietetykdiabetyka.pl 1 rok temu
- 250 g makaronu z ciecierzycy
- kilka małych pomidorków
- szklanka mrożonego zielonego groszku
- pojedyncza pierś z kurczaka
- łyżeczka oleju rzepakowego
Sos:
- 2 sztuki awokado
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- koperek
- do smaku sok z cytryny, sól i pieprz
- Makaron ugotować na pól twardo.
- Groszek ugotować. Pomidorki przekroić na pół.
- Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na oleju rzepakowym.
- Awokado zmiksować z jogurtem naturalnym i czosnkiem. Wymieszać z posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Makaron wymieszać z sosem. Przełożyć na talerze.
- Wyłożyć na makaron mięso, groszek i pomidorki.