Polskie smaki i świat na talerzu!
Restauracja Minute Steak Corner z finezją splata wątki kuchni rodzimej i światowych, łącząc je pod szyldem najprzedniejszej wołowiny.
W karcie jesienne nowości – koniecznie do spróbowania! Mimo, iż miejsce słynie ze steków, są też opcje dla wegetarian
Tatar na trzy sposoby!
Kto kocha mięso, ten kocha tatara! W Minute Steak Corner z okazji jesieni ukłon w stronę miłośników surowej wołowiny czyli tatar w wersji polskiej, francuskiej i włoskiej, wszystkie na najprzedniejszej wołowinie z polskich hodowli.
W DNA Minute Steak Corner niezmiennie tkwi wołowina premium – steki sezonowane na sucho i na mokro, rozmaite cięcia – popularne t-bone, Rib Eye, a także mniej u nas znane jak Picanha, Chateaubraind i przygotowywane na oczach gości steki minutowe. Steki przygotowywane są na ogniu dzięki czemu zachwycają wędzonym aromatem, co więcej, możesz sobie sam wybrać steka, który chcesz by wylądował na Twoim talerzu! W przestrzeni restauracyjnej stoi lodówka wypełniona po brzegi fantastyczną wołowiną.
Dla wegetarian też sporo dobrego!
Restauracja rozbudowała menu o sporo opcji dla jaroszy – burger wegetariański z halloumi to jedna z nich.
Od pierwszych dni sympatię gości zaskarbiły sobie boczniaki ze szpinakiem w kremowej otulinie z mascarpone i obłędny zapiekany z parmezanem kalafior. Sezonowa brukselka – zaczyna się jej czas – polana jest solidną porcją palonego masła. Do wyboru też trzy bowle z sałatami – z czego tylko jedna zawiera mięsne dodatki.
A na deser szef kuchni Dariusz Skowron proponuje aromatyczne creme brulee z rozmarynem albo fondant czekoladowy z lodami i karmelizowaną śliwką.
Menu lunchowe
Poza stałą kartą w godzinach 12:00 – 16:00 dostępne jest menu lunchowe, które zmienia się co tydzień.
Porcje są obfite, a dania zróżnicowane. Kto tu raz zjadł, ten wraca, jeżeli więc nie mieliście jeszcze okazji, stwórzcie ją sobie! Minute Steak Corner otwarte jest 7 dni w tygodniu:
pn. – czw. 12:00 – 22:00
pt. – sob. 12:00 – 23:00
nd. 12:00 – 22:00
