Spożycie tych jaj, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia należy skontaktować się z lekarzem. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku działań urzędowych, wykryła pałeczki Salmonella spp. w 1 z 5 próbek świeżych jaj. Spożycie niżej opisanego produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonelli, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: 10 Świeżych jaj Numer partii: A3PL08121309 Najlepiej spożyć przed: 15/02/2025 Kod kreskowy: 5 987463 142650 Producent: Zakład Pakowania Jaj, A.A. Kałużni Przyczyna Dolna 63B, 67-400 Wschowa Podczas dzisiejszej kontroli w Zakładzie Pakowania Jaj A.A Kałużni, Przyczyna Dolna 63B, 67-400 Wschowa WNI 08125901 ustalono, iż 90697 sztuk jaj zostały zebrane z kurników A, B, F. Po otrzymaniu informacji zakazano wprowadzenia do obrotu jaj pochodzących ww. kurników do chwili otrzymania wyników badań laboratoryjnych. Nie należy s
GIS: Salmonella na powierzchni skorupek jaj
zambrow.org 6 miesięcy temu
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- GIS: Salmonella na powierzchni skorupek jaj
Powiązane
Jak pikantne jedzenie wpływa na twój organizm?
19 godzin temu
Botoks pod lupą. Pilny komunikat po serii zatruć!
1 dzień temu
Idziesz na grzyby? O tym musisz pamiętać
1 dzień temu
ŚCO zaprasza pacjentów ze stomią na spotkanie
1 dzień temu
Polecane
XIV Wojewódzkie Święto Chrzanu już w niedzielę
3 godzin temu
Ten owoc to sekret długowieczności, Polacy go nie znają
3 godzin temu
Gdzie na grzyby w sierpniu? Tutaj jest ich najwięcej
3 godzin temu