
Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku działań urzędowych, wykryła bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC) w badanych próbkach tatara wołowego. Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g Numer partii: 8525281202 Termin przydatności do spożycia: 24/10/2025 Producent: SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie ul. Klikowska 101, 33-102 Tarnów WNI 12630215 Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu i prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. Podmiot Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu. Wszyscy konsumenci, którzy zwrócą produkt do sklepu Lidl wraz z opakowaniem, co jest konieczne do identyfikacji daty przydatności produktu, z
















![Jak przedłużyć świeżość masła? Proste triki, które działają naprawdę długo! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/c42ef289-4fec-4acb-a0aa-5ddb4ea643c2-1.jpg)