Czarny czosnek to mocarz. Regeneruje wątrobę, wzmacnia trzustkę

pacjenci.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: czarny czosnek


Wygląda jak przysmak z dalekiego Wschodu, a powstaje… ze zwykłego czosnku. Dzięki długiemu procesowi fermentacji nabiera czarnej barwy, słodkawego smaku i niezwykłych adekwatności zdrowotnych. Chroni wątrobę przed toksynami, wspiera pracę trzustki i reguluje gospodarkę cukrową.• Czarny czosnek to fermentowany czosnek biały – nie nowy gatunek, ale jego dojrzalsza, łagodniejsza forma• Zawiera potężne antyoksydanty, które wspierają wątrobę i układ odpornościowy• Pomaga obniżać cholesterol i stabilizować poziom glukozy• Ma delikatny smak i nie pozostawia charakterystycznego zapachu• Można go kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub zrobić samodzielnie w domu
Idź do oryginalnego materiału