Chałka z malinami i koglem-moglem

biobazar.org.pl 11 godzin temu

Sezon na jagody się skończył, ale maliny wciąż na topie!

Wakacje za nami, za to urodzaj trwa, nic więc nie stoi na przeszkodzie by rozpieszczać się jedzeniem! Choćby od rana! W ramach ‘BACK TO SCHOOL’ polecamy dziś smakowite, nasycone latem śniadanie na osłodę.

Pachnące maliny, pierzyna ubitego na gęsto kogla mogla i przesmażona na masełku chałka. Czy nie brzmi to jak doskonały początek dnia?

Składniki:

  • 250 g malin EKO
  • 2 żółtka jaj EKO (białka możesz zamrozić)
  • 6 łyżek cukru
  • chałka z The Bakery
  • 3 łyżki masła

Krok po kroku:

  1. Chałkę pokrój na plastry o grubości 1 cm.
  2. Przesmaż kromki na maśle z obu stron na złoto.
  3. W czasie gdy chałka rumieni się na patelni ukręć żółtka z cukrem.
  4. Chałkę wyłóż na talerze, posyp malinami, polej koglem-moglem, a z wierzchu ponownie malinami. Jedz od razu!
Idź do oryginalnego materiału