Zrobiłam obiad według przepisu dietetyczki. Uwinęłam się w 20 minut i najadłam do syta

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Makaron z sosem z pieczonej papryki Źródło:Canva/svetlana kolpakova


Uwielbiam dania kuchni włoskiej. Nie stronię od makaronu i chętnie wypróbowuję receptury z tym składnikiem. Ostatnio natrafiłam na przepis od dietetyczki. Postanowiłam go wykorzystać, zwłaszcza iż nie obejmuje dużej liczby składników. Jest prosty i szybki.


Dietetyczka Dominika Hatala jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Chętnie dzieli się nie tylko poradami, jak schudnąć bądź zdrowo się odżywiać. Publikuje również przepisy na potrawy ze swojego jadłospisu. Niedawno w jednym z postów pokazała, jak zrobić danie makaronowe inspirowane włoską kuchnią. To świetny pomysł na szybki obiad. Możesz po niego sięgnąć, choćby gdy zmagasz się z nadprogramowymi kilogramami.


Jak zrobić obiad od dietetyczki?


Pomysł jest banalnie prosty. Wystarczy ugotować makaron i połączyć go z sosem z pieczonej papryki. Do gotowego dania warto dorzucić kawałki mozzarelli. To dodatkowa porcja białka, które odgrywa bardzo istotną rolę w procesie odchudzania. Przyspiesza metabolizm i proces regeneracji tkanki mięśniowej po wysiłku fizycznym.
Idź do oryginalnego materiału