Ewa Wachowicz jest bardzo aktywna w sieci. Prowadzi własną stronę internetową, na której publikuje różnego rodzaju przepisy. Często pokazuje jak zrobić tradycyjne polskie potrawy. Równie chętnie eksperymentuje. Dzieli się ze swoimi obserwatorami pomysłami na urozmaicenie dobrze znanych i lubianych klasyków. Tym razem „wzięła na warsztat” zupę pomidorową. Jej recepta na to danie zaskakuje. Nie znajdziecie w niej bulionu ani śmietany. W ich miejsce pojawia się natomiast pewien niecodzienny składnik.
Jak zrobić zupę pomidorową według Ewy Wachowicz?
Sekretem dania w wykonaniu Ewy Wachowicz jest mleczko kokosowe. Dzięki niemu zupa zyskuje kremową konsystencję. Nabiera też interesującego smaku i aromatu. Jej przygotowanie nie zajmie wam wiele czasu. Najbardziej pracochłonnym etapem tego procesu jest podsmażanie warzyw na maśle. Reszta w zasadzie robi się sama i nie wymaga dużego zaangażowania. Musicie tylko pilnować, by zupa się nie przypaliła.