W 15 minut zrobisz gofry jak z budki, tylko o niebo lepsze. Ich sekretem jest jeden składnik

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Gofry Źródło:Canva/BreakingTheWalls


Gofry z budki to dla wielu osób swoisty symbol wakacyjnego wypoczynku. Nie musisz czekać na urlop, by zafundować bliskim te przysmaki i to w najlepszym wydaniu. Możesz zrobić je w domu. Sprawdź przepis na gofry z sekretnym składnikiem.


Gofry mogą spokojnie konkurować pod względem popularności z naleśnikami, racuchami bądź innymi słodkościami. Te serwowane w nadmorskich kurortach zwykle są przyrządzane według klasycznego przepisu. Robi się je na bazie mąki, mleka, oleju, jajek, cukru oraz proszku do pieczenia. Dziś chcielibyśmy zachęcić cię do wypróbowania zmodyfikowanej wersji tej tradycyjnej receptury i przygotowania gofrów z budki w ulepszonej odsłonie.


Jak zrobić chrupiące i puszyste gofry?


Przygotowanie słodkości jest bardzo proste. Wystarczy wzbogacić klasyczną recepturę o pewien niecodzienny składnik – twaróg. Dzięki niemu gofry stają się delikatniejsze i zyskują bardziej kremowy smak.
Idź do oryginalnego materiału