Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj wskazanych w komunikacie. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: KOKO Jaja z chowu ściółkowego, klasa A, średnie M Oznakowanie na powierzchni jaj: 2PL02181302 K-2 Najlepiej spożyć przed: 05.07.2025 Kod kreskowy: 5 903427 303134 Zakład pakowania: Jantex Polska Sp. z o.o., Zielniki 42, 63-000 Środa Wielkopolska, PL 30255916 UE UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Uwaga: Salmonella na powierzchni skorupek jaj! [FOTO]
zambrow.org 6 godzin temu
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- Uwaga: Salmonella na powierzchni skorupek jaj! [FOTO]
Powiązane
Rusza konkurs na „Wzorową Pasiekę Gminy Polkowice 2025”
7 godzin temu
Zgaga – jak sobie z nią poradzić?
8 godzin temu
Francja zakazała popularnego suplementu. Niszczy wątrobę
8 godzin temu
Początki J-elity: Mamcia i Pensjonat pod Crohnem
16 godzin temu
Polecane
Polskie czereśnie są gorsze od hiszpańskich i greckich
1 godzina temu
Zamek w Liwie ugościł smakoszy kuchni historycznej
1 godzina temu
Szef kuchni o tajemnicach wędzonych potraw
1 godzina temu
Bar Małgosia w Kłodzku ponownie otwarty
1 godzina temu