Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj wskazanych w komunikacie. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: KOKO Jaja z chowu ściółkowego, klasa A, średnie M Oznakowanie na powierzchni jaj: 2PL02181302 K-2 Najlepiej spożyć przed: 05.07.2025 Kod kreskowy: 5 903427 303134 Zakład pakowania: Jantex Polska Sp. z o.o., Zielniki 42, 63-000 Środa Wielkopolska, PL 30255916 UE UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Uwaga: Salmonella na powierzchni skorupek jaj! [FOTO]
zambrow.org 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- Uwaga: Salmonella na powierzchni skorupek jaj! [FOTO]
Powiązane
Kolonoskopia bez tabu
5 godzin temu
Salmonella w herbacie! GIS ostrzega przed spożyciem
22 godzin temu
Salmonella w herbacie. Pilny komunikat GIS
1 dzień temu
Polecane
Padew Narodowa: XIII Gminne Święto Ziemniaka
3 godzin temu
Syn ma dom, córka ma żal
3 godzin temu
W rodzinie niezgoda, w domu smutek
3 godzin temu
Czy za warzywa zapłacimy drożej?
4 godzin temu