To słodkie śniadanie potrafi również zastąpić deser. Omlet ze śliwkami i brzoskwinią jest pyszny i bogaty w białko. Danie nasyci choćby przy sporym głodzie, a o słodyczach nie pomyślisz jeszcze przez długi czas od jego zjedzenia.
Ogromną zaletą zjedzenia omletu ze śliwkami i brzoskwinią z rana jest fakt, iż dostarcza on wielu cennych składników m.in. budującej odporność witaminy C, wspierającej wzrok witaminy A, poprawiających pracę mięśni i układ nerwowego potasu i magnezu oraz chroniących komórki organizmu przeciwutleniaczy. W owocach jest też błonnik, który odpowiada za przedłużoną sytość po posiłku. Przygotuj zatem ten prosty smakołyk i ciesz się wszystkimi korzyściami już na początku dnia.
Jak zrobić omlet na słodko z owocami?
Omlet ze śliwkami i brzoskwinią to danie niemalże ekspresowe. Łączę ze sobą składniki na ciasto i smażę do lekkiego zrumienienia. Gotowe przekładam słodkim twarożkiem i dekoruję świeżymi owocami. Jest prosto, gwałtownie i wyśmienicie.