To najlepsze, co możesz dać wątrobie. Ekspert: cofa choćby stłuszczenie

pacjenci.pl 3 tygodni temu
Zdjęcie: Bartek Kulczyński


Wątroba to jeden z najważniejszych narządów w naszym ciele. Odpowiada za neutralizację toksyn, metabolizm tłuszczów, regulację poziomu cukru we krwi czy magazynowanie witamin. Niestety, coraz częściej lekarze diagnozują jej stłuszczenie – chorobę podstępną, bo rozwijającą się bezobjawowo, a jednocześnie groźną dla całego organizmu. Dobra wiadomość jest taka, iż w wielu przypadkach proces ten można odwrócić. Pomocą służą produkty, które mamy w kuchni na wyciągnięcie ręki.Stłuszczenie wątroby dotyczy choćby co czwartego PolakaChoroba długo nie daje objawów, ale prowadzi do cukrzycy, nadciśnienia i miażdżycyDieta może cofnąć stłuszczenie i poprawić kondycję tego narząduTrzy wyjątkowe produkty mają udowodnione działanie ochronne
Idź do oryginalnego materiału