Lubię przygotowywać potrawy z kurczaka. To smaczne, a zarazem niedrogie mięso. Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów i nie wymaga wiele pracy. Danie, które dziś chciałabym wam zaproponować jest tego najlepszym dowodem. Zrobicie je bez większego wysiłku. Niemal całą robotę wykona bowiem za was piekarnik.
Jak zrobić pieczone pałki z kurczaka z warzywami?
Danie nie jest zbyt skomplikowane. Przyrządzicie je w kilku prostych krokach. Wystarczy przyprawić pałki, umyć, obrać i pokroić warzywa, a następnie wszystko razem zapiec w piekarniku. Poradzicie sobie z tym zadaniem choćby nie mając dużego doświadczenia w kuchni. Pamiętajcie, iż możecie śmiało modyfikować wskazany przepis zgodnie ze swoimi potrzebami oraz upodobaniami, zmieniać proporcje, a także rodzaj użytych składników. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wzbogacić poniższą recepturę o inne warzywa, na przykład cebulę, cukinię, czerwoną i żółtą paprykę, kalafiora czy pomidory. Mięso z kurczaka świetnie komponuje się również z grzybami.