To pyszne śniadanie z jajkami zrobiłam z ciekawości. Przeglądałam u znajomych książkę kucharską i zatrzymałam wzrok na cudownie wyglądającym omlecie z fetą, pomidorami i cebulką. gwałtownie oceniłam kolorowe danie pod kątem dietetycznym, przypominając sobie, iż w fecie jest mnóstwo wapnia i białka, jajka dostarczają cennej choliny i witamin A, D, E oraz K, a pomidory i cebula to niskokaloryczne i wyjątkowo smaczne warzywa, które razem smakują wręcz wybitnie. Wzięłam więc przepis ze sobą i kolejnego dnia przystąpiłam do działania.
Jak zrobić pyszny omlet z warzywami i fetą?
Wykonanie tego śniadania z jajkami nie jest skomplikowane. Musisz tylko roztrzepać kurzy nabiał — by go napowietrzyć — podczas smażenia dodać pomidorki, a już po przeniesieniu na talerz ułożyć na omlecie cebulę oraz ser feta. Ja „po drodze” dodałam jeszcze zioła. Smakowało znakomicie.