Tłusty czwartek na BioBazarze

biobazar.org.pl 1 miesiąc temu

My dziś z ważnym komunikatem.

Karnawał się kończy, pojutrze Tłusty Czwartek. Wpadajcie więc na BioBazar po pączki!!

Mamy pękate, tłuste i obficie wypchane!

W pączki zaopatrzyć się będziecie mogli na pięciu stoiskach nr 3, nr 15 i nr 20 oraz w strefie zewnętrznej w Cukierni Symbioza i Piekarni Gzik.

Będzie w czym wybierać!

W Żarciu Mamuśki możecie liczyć na smażone w smalcu pączki z różnymi nadzieniami:

  • z konfiturą różaną;
  • konfiturą śliwkową z czekoladą;
  • konfiturą malinową z pistacją;
  • kremem słony karmel;
  • w tym tygodniu dostępny także obfity, bezwstydnie pyszny, wielowarstwowy pączek dubajski z pastą pistacjową, kremem kataifi i zwieńczony czekoladową polewą.

Możecie wybierać wśród opcji nadziewanych przed smażeniem i po smażeniu, jak kto woli. Są też mini pączusie i faworki ma się rozumieć!

W Skarbach Smaku pączki smażone są na oleju, a nadziewane różą.

W Vege Kiosku – nie może być inaczej te karnawałowe klasyki zjemy w wersji wegańskiej, powstają na cieście pszenno-orkiszowym, a nadziewane są wiśnią.

W Cukierni Symbioza tradycyjne, smażone na smalcu pączki nadziewane są różą lub śliwką, a w Piekarni Gzik dostaniecie klasykę w wydaniu ekologicznym.

Będą też hiszpańskie ciasteczka polvorones na smalcu – jak zawsze dostępne u Buenaty.

A jeżeli ktoś woli tłuste w wersji wytrawnej, polecamy pesto truflowe od Madame Ricotty, potrójnie śmietankowy ser Brillat-Savarin z Fabryki Deli, ekologiczne chipsy ziemniaczane, smalce i smalczyki – np. ten z dziczyzny od Dzikiego Kaczora jest genialny, a także tłuściutki mus z wątróbki z Wolnego Wypasu.

Bagietka z doskonałą oliwą też się wpasuje znakomicie w tłustoczwartkowy klimat!

Idź do oryginalnego materiału