My dziś z ważnym komunikatem.
Karnawał się kończy, pojutrze Tłusty Czwartek. Wpadajcie więc na BioBazar po pączki!!
Mamy pękate, tłuste i obficie wypchane!
W pączki zaopatrzyć się będziecie mogli na pięciu stoiskach nr 3, nr 15 i nr 20 oraz w strefie zewnętrznej w Cukierni Symbioza i Piekarni Gzik.
Będzie w czym wybierać!
W Żarciu Mamuśki możecie liczyć na smażone w smalcu pączki z różnymi nadzieniami:
- z konfiturą różaną;
- konfiturą śliwkową z czekoladą;
- konfiturą malinową z pistacją;
- kremem słony karmel;
- w tym tygodniu dostępny także obfity, bezwstydnie pyszny, wielowarstwowy pączek dubajski z pastą pistacjową, kremem kataifi i zwieńczony czekoladową polewą.
Możecie wybierać wśród opcji nadziewanych przed smażeniem i po smażeniu, jak kto woli. Są też mini pączusie i faworki ma się rozumieć!
W Skarbach Smaku pączki smażone są na oleju, a nadziewane różą.
W Vege Kiosku – nie może być inaczej te karnawałowe klasyki zjemy w wersji wegańskiej, powstają na cieście pszenno-orkiszowym, a nadziewane są wiśnią.
W Cukierni Symbioza tradycyjne, smażone na smalcu pączki nadziewane są różą lub śliwką, a w Piekarni Gzik dostaniecie klasykę w wydaniu ekologicznym.
Będą też hiszpańskie ciasteczka polvorones na smalcu – jak zawsze dostępne u Buenaty.
A jeżeli ktoś woli tłuste w wersji wytrawnej, polecamy pesto truflowe od Madame Ricotty, potrójnie śmietankowy ser Brillat-Savarin z Fabryki Deli, ekologiczne chipsy ziemniaczane, smalce i smalczyki – np. ten z dziczyzny od Dzikiego Kaczora jest genialny, a także tłuściutki mus z wątróbki z Wolnego Wypasu.
Bagietka z doskonałą oliwą też się wpasuje znakomicie w tłustoczwartkowy klimat!

