Termofor z pestek wiśni – jak używać?
Termofor to produkt, który świetnie sprawdza się zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Wykazuje skuteczne działanie w łagodzeniu wielu dolegliwości. Jest często stosowany w przypadku kolki niemowlęcej, bolesnych miesiączek, stłuczeń i opuchlizn, a także bólów brzucha i wzdęć. W asortymencie sklepu Acus Med posiadamy ekologiczny termofor z pestek wiśni w rozmiarze 16×13 cm – w dwóch kolorach do wyboru. To produkt bezpieczny w użyciu, ze 100% bawełnianą poszewką, która jest miła i przyjemna dla skóry oraz posiada certyfikat OEKO-TEX® Standard 100.
Zastanawiasz się jak poprawnie używać termoforu z pestek wiśni? Poniżej znajdziesz krótką instrukcję.
Użycie termoforu z pestek wiśni – 2 sposoby
Sposób 1 – na ciepło
- Kuchenka mikrofalowa – włożyć produkt do kuchenki mikrofalowej na ok. 90 sekund (660W)
- Piekarnik – włożyć produkt do piekarnika na ok. 10 min (130°)
- Kaloryfer – położyć produkt na kaloryferze, następnie po nagrzaniu wymieszać pestki i sprawdzić temperaturę na nadgarstku.
Sposób 2 – na zimno
Należy w pierwszej kolejności zabezpieczyć termofor przed kontaktem z żywnością, a następnie umieścić go w zamrażalniku (czas – ok. 1h), lub lodówce (czas – ok. 2h).
Uwaga! Należy zdjąć pokrowiec przed każdym nagrzaniem lub schłodzeniem termofora z pestkami wiśni.
Termofor z pestek wiśni 16×13 cm
Środki ostrożności
- Należy przechowywać termofor w suchym miejscu.
- W przypadku zabrudzeń należy prać manualnie w pralce w temperaturze 40° – nie prać wkładu z pestkami.
- W przypadku alergii na jakikolwiek materiał użyty w procesie produkcji należy zaprzestać stosowania produktu. W razie jakichkolwiek wątpliwości – skontaktować się z lekarzem.