Ten omlet z pieczarkami jest dowodem na to, iż z paru prostych składników można wyczarować pyszne danie, które w niczym nie ustępuje restauracyjnym przysmakom. W dodatku robi się je bardzo gwałtownie bez dużego wysiłku i bałaganu w kuchni. Kwadrans przygotowań wystarczy, by śniadaniowy rarytas wylądował na stole. Możesz śmiało zrobić go przed pójściem do pracy. jeżeli jednak obawiasz się, iż ze wszystkim nie zdążysz, podszykuj grzyby wieczorem. Oczyść je, pokrój i schowaj do lodówki, a rano – gdy będą potrzebne – wyciągnij i wrzuć na patelnię.
Jak zrobić omlet z pieczarkami?
Przygotowanie omleta nie wymaga wiele zachodu. Wystarczy zeszklić cebulę, podsmażyć pieczarki i zalać je masą jajeczną. jeżeli chcesz możesz dodać do niej nie tylko grzyby, ale również inne składniki, na przykład koperek, natkę pietruszki, czosnek, szczypiorek czy ser.