Ten składnik w diecie działa jak naturalny "spowalniacz" głodu. A prawie nikt go nie je

pacjenci.pl 13 godzin temu
Zdjęcie: owsianka


Jesz solidne śniadanie, a po godzinie znowu masz ochotę coś przegryźć? Poczucie sytości znika zaskakująco szybko, mimo iż porcja wydawała się wystarczająca? Problem rzadko leży w tym, ile jemy, a częściej w tym, czego w tym posiłku brakuje. Jeden, często pomijany element diety potrafi wydłużyć uczucie sytości i sprawić, iż nie będziemy mieć tak wielkiej ochoty na podjadanie — ale większość przez cały czas o nim zapomina.• Większość osób je posiłki oparte głównie na węglowodanach prostych, które sycą tylko na chwilę• Rezygnujemy z produktów, które pęcznieją w żołądku i realnie spowalniają trawienie• Unikamy strączków „bo wzdymają”, choć to jedne z najlepszych, najtańszych źródeł długiej sytości• Jemy zbyt mało nasion i pełnych ziaren, przez co dieta nie ma naturalnej bariery przed nagłym napadem głodu
Idź do oryginalnego materiału