Moi bliscy uwielbiają mięso z kurczaka. Gdy tylko nadarza się okazja, kupuję podwójną porcję i robię pyszne kotleciki. Nie wymagają wiele pracy i powstają tylko z kilku składników. Ich sekretem jest pyszna panierka na bazie jogurtu naturalnego oraz przypraw.
Jak zrobić kotleciki szu szu?
Receptura jest prosta. Na dobrą sprawę wystarczy obtoczyć kurczaka w marynacie, a potem obsmażyć. Po kilku minutach będziecie mieć na stole pyszne smakołyki. Możecie je zaserwować bliskim z ziemniakami i surówką albo podać jako samodzielną przekąskę. Oba warianty sprawdzają się znakomicie.
Rada: jeżeli chcecie, by kotleciki lepiej przegryzły się z marynatą, pozostawcie je w lodówce na około godzinę. Pamiętajcie, by miskę z mięsem przykryć folią. Dzięki temu nie przedostaną się do niej zapachy innych produktów.