Te kotleciki rozchodzą się u mnie jak świeże bułeczki. Są proste, szybkie i obłędnie pyszne

zdrowie.wprost.pl 2 miesięcy temu
Zdjęcie: Kotleciki szu szu Źródło:Canva


Kotleciki drobiowe, zwane szu szu, są w moim domu prawdziwym hitem. Przygotowuję je bardzo często, a bliscy nie mają dość. Nie buntuje się zbytnio, bo ten smakołyk robi się bardzo szybko.


Moi bliscy uwielbiają mięso z kurczaka. Gdy tylko nadarza się okazja, kupuję podwójną porcję i robię pyszne kotleciki. Nie wymagają wiele pracy i powstają tylko z kilku składników. Ich sekretem jest pyszna panierka na bazie jogurtu naturalnego oraz przypraw.


Jak zrobić kotleciki szu szu?


Receptura jest prosta. Na dobrą sprawę wystarczy obtoczyć kurczaka w marynacie, a potem obsmażyć. Po kilku minutach będziecie mieć na stole pyszne smakołyki. Możecie je zaserwować bliskim z ziemniakami i surówką albo podać jako samodzielną przekąskę. Oba warianty sprawdzają się znakomicie.


Rada: jeżeli chcecie, by kotleciki lepiej przegryzły się z marynatą, pozostawcie je w lodówce na około godzinę. Pamiętajcie, by miskę z mięsem przykryć folią. Dzięki temu nie przedostaną się do niej zapachy innych produktów.
Idź do oryginalnego materiału