Ekspresowe roladki z 3 składników już nieraz uratowały mnie przed towarzyską katastrofą. Nie wymagają wiele pracy. choćby dziecko poradziłoby sobie z ich przygotowaniem. Poza tym dają kucharzowi duże pole do popisu. Można dowolnie modyfikować ich skład zgodnie z indywidualnymi oczekiwaniami oraz potrzebami i tworzyć unikalne kompozycje smaków.
Jak zrobić ekspresowe roladki?
Podstawą tych ekspresowych roladek jest zielony ogórek. Wystarczy zawinąć w niego ulubione składniki i gotowe. Ja tym razem postawiłam na połączenie sera feta i czarnych oliwek, bo je przygotowuje się najszybciej. Świetnie jednak sprawdzą się również inne produkty, na przykład ugotowane na twardo jajka, podsmażone pieczarki, starty żółty ser, twarożek, suszone pomidory, szynka, wędzony boczek itp. Można też pokusić się o dodanie do farszu pokrojonej drobno papryki, uduszonego na maśle szpinaku, posiekane orzechy włoskie czy kiełki. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji.