Ta pasta do kanapek smakuje lepiej niż pasztet. To mój patent na wykorzystanie mięsa z obiadu

zdrowie.wprost.pl 1 tydzień temu
Zdjęcie: Pasta z kurczaka Źródło: Shutterstock / Tatiana Volgutova


Pasty kanapkowe to świetny sposób na wykorzystanie resztek z obiadu czy kolacji. Moim ostatnim odkryciem jest dodatek do pieczywa na bazie popularnego mięsa. Świetnie smakuje i można dowolnie modyfikować jego skład. Poznaj mój patent na niemarnowanie żywności.


Pasty do kanapek można tworzyć z przeróżnych produktów na przykład jajek, makreli, tuńczyka czy awokado. Na tym jednak lista dostępnych opcji wcale się nie kończy. Niedawno wpadłam na pomysł, by zrobić dodatek do pieczywa na bazie kurczaka. Wszystko dlatego, iż zostały mi resztki mięsa z obiadu i nie do końca wiedziałam, co z nimi zrobić. Dobrze się złożyło, bo niczego nie zmarnowałam i sporo zaoszczędziłam. Pasta kanapkowa z kurczaka smakuje wybornie i śmiało może konkurować choćby z najlepszym pasztetem.


Jak zrobić pastę do kanapek z kurczaka?


Tę pastę kanapkową robi się bardzo prosto. Wystarczy oddzielić gotowanego, pieczonego lub grillowanego kurczaka od kości i chrząstek, a potem zmiksować mięso z ulubionymi dodatkami. Zrobienie najprostszej wersji tego przysmaku zajmuje mniej niż 20 minut, a efekt zachwyca pełnią smaku i aromatu.
Idź do oryginalnego materiału