Rozpocznijcie dzień adekwatnie! Na przykład, szybkim i prostym śniadaniem w formie kubka, który zawiera wegański jogurt nerkowcowy pełen żywych kultur bakterii oraz dawkę błonnika i białka owsianego. Oprócz smacznego doświadczenia, wesprzecie również system obronny swojego organizmu. Na co czekacie? Zróbcie to!
Składniki:
300 g orzechów nerkowca
- 400 ml wody
6-7 kapsułek ProbioTen
Przygotowanie:
Najpierw namoczcie orzechy nerkowca w ciepłej wodzie na około 3 – 4 godziny. Następnie umyjcie je i zmiksujcie z wodą. Wlejcie zawartość probiotycznych kapsułek do mieszanki i ponownie wymieszajcie. Otrzymacie około 800 ml mieszanki, którą przelejcie do przygotowanych szklanych pojemników. (Użyliśmy dwóch kubków z pokrywkami o pojemności 400 ml). Pozostawcie taki jogurt na co najmniej 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po procesie fermentacji zobaczycie, jak jogurt gęstnieje i tworzą się w nim bąbelki. Po 24 godzinach przechowujcie w lodówce. Zalecana dawka to 100 g.
Kalorie | 214 |
Białko | 7 g |
Węglowodany | 10 g |
Tłuszcze | 17 g |
Do przygotowania wegańskiego kubka z jogurtem nerkowcowym potrzebujemy:
- 100 g jogurtu nerkowcowego
30 g płatków owsianych błyskawicznych
25 g białka Vegan Blend o smaku czekoladowym
- 70 g owoców jagodowych (truskawki, maliny, borówki,…)
- ½ banana
1 łyżka syropu bezkalorycznego Pancake syrup
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
100 g jogurtu nerkowcowego umieśćcie na dnie szklanki lub miski. Wymieszajcie płatki owsiane z białkiem i odrobiną wody, aż powstanie kremowa mieszanka. Wlejcie przygotowaną mieszankę do szklanki z przygotowanym jogurtem nerkowcowym. Posypcie owocami, syropem i voilà, pyszne śniadanie gotowe!

Kalorie | 495 |
Białko | 30 g |
Węglowodany | 48 g |
Tłuszcze | 22 g |
Wierzymy, iż niedługo sami wypróbujecie ten przepis na wegański kubek z jogurtem nerkowcowym, a jeżeli przepis Wam się spodobał, wesprzyjcie go, udostępniając.