Dzisiejszy deser jest idealny dla tych, którzy nie lubią piec, ale chcą delektować się słodkim posiłkiem. Połączenie ryżu, mleka kokosowego i dojrzałego mango przeniesie Cię do Tajlandii, gdzie można znaleźć ten przysmak na każdym rogu. od dzisiaj będzie to stały element Twojej diety.
Będziemy potrzebowali:
- 200 g ryżu do sushi
- 200 ml mleka kokosowego
- 40 g cukru trzcinowego
- 1 dojrzałe mango
- ½ łyżeczki soli
- nasiona czarnego sezamu do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Instrukcje:
Zacznij od ugotowania ryżu do sushi, zgodnie z instrukcją. Mleko kokosowe wymieszaj z cukrem, solą i krótko zagotuj, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj ¾ kremu kokosowego z gorącym ugotowanym ryżem i odstaw do ostygnięcia.

Krótko zagotuj pozostałą część kremu kokosowego, aby był nieco gęstszy. Gdy ryż ostygnie, udekoruj go dojrzałym mango, pokrojonym w plasterki i polej kremem kokosowym. Na koniec posyp wszystko nasionami czarnego sezamu i podaj.

Wartość energetyczna | 497 kcal |
Białko | 6 g |
Węglowodany | 87 g |
Tłuszcze | 13 g |
Błonnik | 4 g |
Jeśli chcesz poczuć egzotyczny smak w zaciszu własnego domu, zdecydowanie musisz spróbować tego przysmaku.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.