Przepis fitness: Makaron ze szpinakiem i łososiem

gymbeam.pl 2 dni temu

Łosoś w sosie własnym to produkt, który można przygotować na wiele sposobów w kuchni. Dziś postawiliśmy na sprawdzone połączenie ze szpinakiem, makaronem i parmezanem, a w efekcie uzyskaliśmy niepowtarzalne danie. Spróbuj, a zrozumiesz.

Będziesz potrzebować:

  • 180 g makaronu (linguine, spaghetti, tagliatelle)
  • 2 puszki łososia w zalewie
  • 150 ml wody po makaronie
  • 120 g szpinaku baby
  • 20 g parmezanu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • skórka i sok z jednej cytryny
  • mielony pieprz do smaku
  • sól do smaku


Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Podczas gdy makaron się gotuje, podsmaż drobno posiekany czosnek na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodaj kawałki łososia (wcześniej odsączonego), drobno startą skórkę z cytryny i krótko gotuj. Następnie dodaj makaron, starty parmezan, sok z cytryny i odrobinę wody po makaronie. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj szpinak i odstaw na 1-2 minuty.

Dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby i podaj.

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze1 porcja (łącznie 2 porcje)
Wartość energetyczna612 kcal
Białko36 g
Węglowodany64 g
Tłuszcze22 g
Błonnik7 g

Jeśli uwielbiasz kremowe makarony i szukasz przepisu ze zbilansowaną proporcją makroskładników, to ten przysmak przypadnie Ci do gustu.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

Ryby
Makaron
Idź do oryginalnego materiału