Łosoś w sosie własnym to produkt, który można przygotować na wiele sposobów w kuchni. Dziś postawiliśmy na sprawdzone połączenie ze szpinakiem, makaronem i parmezanem, a w efekcie uzyskaliśmy niepowtarzalne danie. Spróbuj, a zrozumiesz.
Będziesz potrzebować:
- 180 g makaronu (linguine, spaghetti, tagliatelle)
- 2 puszki łososia w zalewie
- 150 ml wody po makaronie
- 120 g szpinaku baby
- 20 g parmezanu
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- skórka i sok z jednej cytryny
- mielony pieprz do smaku
- sól do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Podczas gdy makaron się gotuje, podsmaż drobno posiekany czosnek na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodaj kawałki łososia (wcześniej odsączonego), drobno startą skórkę z cytryny i krótko gotuj. Następnie dodaj makaron, starty parmezan, sok z cytryny i odrobinę wody po makaronie. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj szpinak i odstaw na 1-2 minuty.

Dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby i podaj.

Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 612 kcal |
Białko | 36 g |
Węglowodany | 64 g |
Tłuszcze | 22 g |
Błonnik | 7 g |
Jeśli uwielbiasz kremowe makarony i szukasz przepisu ze zbilansowaną proporcją makroskładników, to ten przysmak przypadnie Ci do gustu.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.